Werken vanuit huis: de opkomst van het zelfgemaakte kantoor

Mensen over de hele wereld haastten zich om vanuit huis te werken toen de pandemie van het coronavirus begon toe te slaan. Hoewel velen nu worden aangemoedigd om naar kantoor terug te keren, hebben velen nog geen plannen om terug te gaan.

Het heeft geresulteerd in de creatie van enkele vrij innovatieve kantoorruimtes.

“Wat mensen ontdekken, is dat een scheiding tussen het privé- en werkleven ongelooflijk belangrijk wordt”, zegt Bruce Daisley, auteur van The Joy of Work. Het is geen gelijk speelveld, merkte hij op, waarbij sommige thuiswerkers aanzienlijk meer thuis hebben dan anderen.

“Sommigen zullen werken vanuit het huis van hun ouders of in hun enige kamer. Veel mensen proberen compromissen te sluiten, zodat ze het beste uit de rare situatie waarin ze zich bevinden kunnen halen.”

We hebben om uw meer ongebruikelijke WFH-opstellingen gevraagd – hier is een selectie van uw zelfgekweekte grootse ontwerpen.

Oefening en e-mail

Kane Fulton besloot zijn verlangen om fit te blijven te combineren met zijn dagelijkse baan als manager van start-ups in Yorkshire, allemaal binnen de grenzen van zijn weliswaar vrij grote, inloopkast. In plaats van een bureaustoel heeft hij een fiets.

Hij is nu soms terug in zijn eigen kantoor, maar als hij dat niet is, begint hij de werkdag met een virtuele fiets van 40 km (25 mijl) op zijn fiets / bureaustoel, waarbij hij tegelijkertijd de trainingsapp Zwift gebruikt. Een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking overstemt het geluid van zijn trappen (althans dat doen ze voor hem).

“Het is niet de meest elegante opstelling, maar het werkt – en compenseert het ontbreken van een ochtendwandeling”, zei hij.

Zelfgemaakte bureaus

Er is veel vindingrijkheid gestoken in het maken van bureaus, waarbij de sta-bureaus van eigen bodem bijzonder populair bleken. Het lijkt erop dat niet iedereen alles is vergeten dat ze altijd hebben gehoord over te lang stilzitten.

Hoog leven

Steve Masters, een gemeenteraadslid van de Groene Partij, combineerde zijn werkleven en zijn milieuactivisme door eind mei een kantoor in een boomhut op te zetten. Hij woont en werkt in de structuur en neemt ook fysiek stelling tegen de bouw van de HS2-hogesnelheidslijn door Jones ‘Hill Wood in Buckinghamshire, waar hij tegen is.

Wetenschap op afstand

Dr. Amruta Gadge van de Universiteit van Sussex (hierboven) zou zich niet door het kleine probleem van buitengesloten worden van haar lab laten afhouden van een wetenschappelijke doorbraak. Ze installeerde haar computers thuis om de lasers van het laboratorium op afstand te bedienen en was in staat om een ​​Bose-Einstein-condensaat (BEC) te maken – ook wel bekend als de vijfde toestand van materie.

Dit ontstaat wanneer bepaalde elementen tot extreem lage temperaturen worden gekoeld. De atomen waaruit ze bestaan, verliezen hun energie en klonteren tot één vast “superatoom”.

More Stories
Gebogen prefabbetonpanelen vormen North Perth House door Nic Brunsdon