Celele: het restaurant dat je moet kennen als je naar Colombia reist

De simpele handeling van het uitspreken van Celele wekt enthousiasme op. Het ritmische woord heeft tal van connotaties in het kustgebied, maar vandaag is het synoniem met een gedurfd, duurzaam gastronomisch voorstel, dat je motiveert om de enorme voorraadkast van de Colombiaanse Caraïben te ontdekken door landschappen die ondergedompeld zijn in de plaat.

De gerechten gemaakt in samenwerking met lokale ambachtslieden maken deel uit van kleurrijke culinaire composities waarin bloemen, fruit en groenten in overvloed aanwezig zijn, geïnspireerd door de diversiteit van natuurlijke omgevingen in de Caribische regio: vredige stranden, machtige rivieren, lagunes, bossen, bergen met besneeuwde bergtoppen, valleien, woestijn … Ook geïnspireerd door zijn gastronomische cultuur, met alles en zijn voorouderlijke erfenis en Europese, Afrikaanse, Libanese en Syrische invloeden, een product van rassenvermenging.

Celele is het resultaat van het Caribe Lab Project, een onderzoeksinitiatief dat bijna vijf jaar geleden werd gelanceerd door chef-koks Jaime Rodríguez en Sebastián Pinzón op zoek naar verdieping van de identiteit van een regio die ze altijd fascinerend hebben gevonden en die ze nooit moe worden.

De technieken en recepten van weleer die ze hebben gedocumenteerd, evenals de herinneringen aan hun reizen, voeden met emotie elk van de creaties die worden geserveerd in dit restaurant dat is geïnstalleerd in een klein huis in de wijk Getsemani, in het historische centrum van Cartagena de Indias.

More Stories
Goedkope plaatsen om te reizen in Europa