Coronavirus: de contactopsporingsapp van Engeland en Wales krijgt lanceringsdatum

Een nieuwe Covid-19-app voor het traceren van contacten zal op 24 september in Engeland en Wales worden gelanceerd, heeft de regering aangekondigd.

De app laat mensen barcode-achtige QR-codes scannen om bezoeken aan horecagelegenheden te registreren en implementeert de methode van Apple en Google om andere smartphones te detecteren.

Bedrijven wordt gevraagd om posters met QR-codes te tonen om de app te ondersteunen.

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock beschreef de lancering als “een bepalend moment”.

De eerste versie van de NHS-app voor het traceren van contacten, bedoeld voor heel het VK, werd in mei uitgeprobeerd op het Isle of Wight, maar werd later verlaten.

“We moeten elk hulpmiddel gebruiken dat we tot onze beschikking hebben om de verspreiding van het virus te beheersen, inclusief de allernieuwste technologie”, aldus de heer Hancock.

“De lancering van de app later deze maand in Engeland en Wales is een bepalend moment en zal ons helpen om het virus op een kritiek moment te beheersen.”

Volgens de laatste cijfers die zijn gepubliceerd door het Office for National Statistics, waren er naar schatting 3.200 nieuwe gevallen per dag in Engeland tijdens de eerste week van september, vergeleken met 2.000 de week ervoor.

Sommige horecagelegenheden gebruiken al hun eigen op QR-code gebaseerde systemen voor test en trace, maar worden nu gevraagd om over te schakelen naar de NHS-versie.

Universiteiten, ziekenhuizen, recreatiecentra, openbare centra en bibliotheken wordt gevraagd om posters te hangen in gemeenschappelijke ruimtes zoals cafés, waar mensen langer dan 15 minuten samenkomen.

Een alternatief systeem, zoals een handgeschreven register, moet ook worden bijgehouden voor bezoekers die geen smartphone hebben, aldus het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg.

More Stories
Het was allemaal razernij! Reacties op het optreden van Zendaya bij de Emmy Awards 2020