Baluarte de Santiago Apóstol, Cartagena de Indias

De goedkoopste landen in Zuid-Amerika

Met verbazingwekkende dieren in het wild, rijke en diverse culturen en een onweerstaanbare charme heeft Zuid-Amerika het allemaal. Of je nu salsa danst op het strand in Cartagena of jungletochten maakt in het Amazone-regenwoud, er is een overvloed aan avontuur in Zuid-Amerika dat op je wacht. Maar misschien is het beste van Zuid-Amerika dat je het allemaal met een beperkt budget kunt doen!

Perú: de goedkope manier om een ​​van de New7Wonders of the World te zien

Met indrukwekkende architectuur en een dynamisch nachtleven is de hoofdstad van Peru, Lima, een van de meest ondergewaardeerde hoofdsteden in Zuid-Amerika en een stuk makkelijker voor de portemonnee dan de grote steden van het naburige Brazilië.

Maar de opvallende attractie in Perú – en misschien wel heel Zuid-Amerika – is Machu Picchu. Ontdek de oude mysteries van het Inca-rijk en vergeet niet een paar dagen Cusco toe te voegen. Vervoer van Cusco naar Machu Picchu is aan de dure kant, maar al het andere in Cusco is zeer betaalbaar. Als je naar Machu Picchu wilt wandelen, kun je kiezen voor goedkopere alternatieve tochten dan de Inca Trail naar Machu Picchu, zoals de Salkantay-trektocht, die je de helft van de prijs kan besparen.

Ecuador: de goedkope plaats vóór de Galapagos-eilanden

Quito, de hoofdstad van Ecuador, wordt door velen over het hoofd gezien als toegangspoort tot de Galapagos-eilanden, en is de goedkoopste hoofdstad van Zuid-Amerika en een van de goedkoopste plaatsen die je in Zuid-Amerika kunt bezoeken.

Maar als een stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO niet jouw ding is. Er is nog veel meer te zien in Ecuador. Van de Cotopaxi-vulkaan tot de Quilotoa Loop, en zelfs delen van het Amazone-regenwoud!

Chili: het goedkope land met de reputatie duur te zijn

Het zal je misschien verbazen om Chili op deze lijst te zien. Maar Chili is eigenlijk aanzienlijk goedkoper dan het lijkt te zijn en nog steeds veel goedkoper dan de meeste Europese en Noord-Amerikaanse steden en een van de goedkopere Zuid-Amerikaanse landen. U kunt kosten besparen door rond te shoppen en niet te eten in het eerste restaurant dat u passeert en om eerlijk te zijn – het geweldige landschap in Chili is sowieso de extra kosten waard!

Bolivia: de goedkope manier om het Amazone-regenwoud te zien

Bolivia wordt altijd beschouwd als het goedkoopste land van Zuid-Amerika – en hoewel er zeker een zaak voor kan worden gemaakt – moet je slim zijn over waar en waar je je geld aan uitgeeft als je echt het beste koopje uit Bolivia wilt halen.

Hoewel accommodatie duurder kan zijn dan andere goedkope Zuid-Amerikaanse landen, kun je besparen op je budget door te kiezen voor supergoedkope busreizen over taxi’s, wijn drinken over bier (bijna de helft van de prijs!) En eten in lokale restaurants en markten voor verbazingwekkend goede prijzen.

Colombia: het goedkope alternatief voor een Caribisch strand

Als je onze gids over Bogotá hebt gelezen, weet je dat de hoofdstad van Colombia genoeg te doen heeft tegen een redelijk redelijke prijs. Maar wat als we je zouden vertellen dat er in andere delen van Colombia meer plezier te beleven is voor nog goedkoper?

Cartagena is een prachtig vissersdorp aan de Caribische kust van Colombia met een oude binnenstad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en waar een aantal goedkope Caribische stranden te vinden zijn. Salento in de koffieregio zal je versteld doen staan ​​van de groene glooiende heuvels en 60 meter hoge palmbomen. En Medellin heeft evenveel fascinerende musea als fantastische nachtclubs.

More Stories
Celele: het restaurant dat je moet kennen als je naar Colombia reist