Dit zijn de reistrends in het nieuwe toerisme-tijdperk

De toeristenindustrie moet verschillende beveiligingsprotocollen implementeren, wat een impact zal hebben op de reiservaring.

Teruggaan op een reis alleen voor het plezier ervan, en aan de kust zitten zonder andere zorgen dan met een pauze na te denken over de spectaculaire landschappen die de natuur biedt, het lijkt erop dat het langer zal duren dan verwacht.

De huidige pandemie heeft het dagelijkse leven van mensen veranderd, en het zal in reizen zijn waar de grootste verschillen zullen worden opgemerkt. Om deze reden analyseerde de futuroloog Ray Hammond in het kader van Wereldtoerismedag – die gisteren plaatsvond – de trends die deze sector zullen transformeren.

Met het rapport “Life after COVID-19: on the road”, opgesteld door Allianz Partners, een firma gespecialiseerd in hulpverlening, verzekert de specialist dat er na de pandemie een tijd komt dat alle mensen voorzichtiger zullen zijn.

Dat zal een grote impact hebben op de dienstverlening op luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, cruiseschepen, hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Reizigers zullen hun gewoonten veranderen, inclusief het gebruik van gezichtsmaskers tijdens de reis, en zullen proberen niet te ver van hun huis af te dwalen, voor het geval ze onverwachts moeten terugkeren.

More Stories
Hoe kan ik onzekerheid overwinnen: waarom ben ik zo onzeker?