Dutch Invertuals ontwerpt Tiny Offices van aluminium golfplaten

Ontwerpstudio Dutch Invertuals heeft voor de Nederlandse vakantieparkexploitant Droomparken een collectie compacte kantoren gemaakt van golfplaten aluminium en hout.

De kleine werkruimten, genaamd Tiny Offices, werden ontworpen als plekken waar je “vrijuit kon dromen, presteren en creëren”. Ze zijn geïnstalleerd op twee van de vakantieparken van Droomparken in Nederland.

De compacte kantoren zijn iets meer dan zes vierkante meter groot en zijn opgetrokken uit ruwe aluminium golfplaten, met houten deuren en een groot raamkozijn aan de voorgevel.

“De grootste inspiratie kwam van projecten die volledig in een natuurlijke omgeving waren ingebed”, aldus Dutch Invertuals architect Chris Collaris en design director Wendy Plomp.

“Het is bijna een ‘einde van de wereld-plaats’ met dat grote raam dat erop uitkijkt,” zeiden Collaris en Plomp tegen Dezeen.

“De werkelijke ruimte zelf hoefde niet erg groot te zijn.”

De Tiny Offices hebben op maat ontworpen interieurs in verschillende kleuren, bekleed met materialen zoals vilt en acryl die werden gekozen vanwege hun functionaliteit.

“De interieurs zijn ontworpen om de meest optimale werkomgeving te creëren, waar je je kunt concentreren en werken, maar ook kunt gaan liggen op een prachtig ontworpen daybed om naar buiten te denken en te kijken”, legden Collaris en Plomp uit.

“Omdat het een kleine en intieme ruimte is, moeten alle materialen kloppen. Daarom hebben we een acrylwand gebruikt waardoor de ruimte er ruimer uitziet, maar je kunt er ook op schrijven.”

De interieurs zijn ontworpen door drie ontwerpers Raw Colour, Thomas Ballouhey en Tijmen Smeulders.

Elke ontwerper creëerde zijn eigen kleurenschema, waarbij sommigen een kleurrijke identiteit kozen en sommigen gingen voor donkere, meer verfijnde tinten.

Droomparken, dat vakantieparken door heel Nederland runt, gaf in 2018 opdracht voor het project voor Dutch Design Week met als doel een ruimte te creëren waarin het beter zou zijn om in te werken dan in een traditioneel kantoor. Tegenwoordig zijn er vier Tiny Offices, en in de toekomst zullen er mogelijk meer

More Stories
Dream Cave