Europese markten geven winst op; G4S stijgt met 24% na overnamebod

De pan-Europese Stoxx 600 zweefde rond de flatline tijdens de middaghandel, waarbij reis– en vrijetijdsaandelen 1,3% stegen, terwijl de gezondheidszorg 0,6% daalde.

Aandelen kregen een openingsimpuls door het nieuws dat de fase III-onderzoeken met AstraZeneca’s coronavirusvaccin in het VK zijn hervat nadat de proeven vorige week waren stopgezet vanwege bezorgdheid over de veiligheid. Het nieuws wekt de hoop dat een van de leidende kandidaten in de wereldwijde race om een ​​vaccin te ontwikkelen dat de pandemie kan stoppen, weer op het goede spoor is.

AstraZeneca zei dat het de bevestiging had ontvangen van de Medicines Health Regulatory Authority van het Verenigd Koninkrijk dat het veilig was om klinische onderzoeken te hervatten. Het bedrijf weigerde medische informatie vrij te geven over de onderbreking van het onderzoek, maar gaf eerder deze week aan dat er een mogelijk onverklaarbare ziekte werd onderzocht.

Het nieuws komt terwijl het aantal gevallen van coronavirus in bijna een dozijn Amerikaanse staten in het weekend bleef groeien. Dr. Anthony Fauci, de grootste infectieziekte-expert van het land, noemde de gegevens “verontrustend”.

Covid-19-gevallen groeiden met 5% of meer, op basis van een wekelijks gemiddelde om dagelijkse rapportage glad te strijken, in 11 staten vanaf zondag, volgens een CNBC-analyse van gegevens verzameld door Johns Hopkins University, een stijging ten opzichte van acht staten op vrijdag .

Het momentum liep echter halverwege de ochtend op, omdat beleggers voorzichtig bleven in de aanloop naar een hele reeks belangrijke vergaderingen van de centrale bank deze week, en zorgen over hoge aandelenwaarderingen en stijgende gevallen van coronavirus bleven drukken op het sentiment.

Ondertussen stegen de aandelen in Azië in de maandaghandel, waarbij investeerders de aandelen van het Japanse conglomeraat SoftBank Group keken na een aankondiging van de verkoop van de Britse chipontwerper Arm aan de Amerikaanse chipfirma Nvidia in een deal ter waarde van $ 40 miljard, maakten de bedrijven zondag bekend.

Het nieuws hielp het sentiment in de VS te verhogen, met stijgende aandelenfutures op maandagochtend, na een uitverkoop vorige week in tech-aandelen.

De industriële productie in de eurozone groeide in juli met 4,1% maand-op-maand, wat een vertraging laat zien van het verwachte herstel van de industriële productie van het blok.

More Stories
Backpacking For Newbies