Facebook Connect

wat je kunt verwachten van de grote VR-show van het bedrijf

Virtuele realiteit is niet mainstream geworden, maar de industrie gaat nog steeds vooruit.

Toen Facebook in 2014 virtual reality-headset-maker Oculus kocht, wekte de CEO van het sociale netwerk, Mark Zuckerberg, verwachtingen door te zeggen dat de technologie het volgende grote computerplatform zou zijn.

“Oculus heeft de kans om het meest sociale platform ooit te creëren”, zei Zuckerberg toen Facebook de overname van Oculus ter waarde van $ 2 miljard aankondigde. De maker van VR-headsets zou “de manier waarop we werken, spelen en communiceren veranderen”.

Zes jaar later heeft virtual reality die hype niet waargemaakt, zelfs niet met een pandemie die mensen thuis houdt en hen dwingt om op technologie te vertrouwen om contact te houden. Toch is Facebook niet gestopt met gokken op VR, maar ook op AR of augmented reality. Woensdag trapt de socialemediagigant zijn jaarlijkse AR- en VR-evenement af, een conferentie die vroeger bekend stond als Oculus Connect. (Het is sindsdien omgedoopt tot Facebook Connect.)

Het online evenement begint om 10.00 uur PT en toont het werk van Facebook Reality Labs, het AR / VR-team van het bedrijf. Je kunt de conferentie live bekijken op de Facebook Reality Labs-pagina of via Oculus Venues, een manier om live entertainment te bekijken via virtual reality.

Virtual reality dompelt gebruikers onder in een digitale omgeving, terwijl augmented reality inhoudt dat virtuele objecten op het beeld van de gebruiker van de echte wereld worden geplaatst. Facebook wordt geconfronteerd met stevige concurrentie in het veld, met name van Sony en HTC. Het is nummer 2 in de verkoop van VR-headsets, met 28% van het geschatte totaal van vorig jaar, volgens gegevens van Statista. Sony heeft meer verzonden.

“Er is een piek in het bewustzijn en de interesse in het toepassen van deze technologieën, niet alleen bij consumenten, maar ook bij ondernemingen”, zegt Tuong Nguyen, analist bij Gartner. “Desondanks zijn er nog enkele hindernissen die VR moet overwinnen”, waaronder prijs, beschikbare inhoud en ontwerp, zei Nguyen.

Facebook Connect begint met een keynote speech. De conferentiewebsite zegt niet wie er zal spreken, maar Zuckerberg en andere Facebook-managers hebben in het verleden openingsopmerkingen gemaakt.

More Stories
Dancing In The Streets