Gordijnen de razend populaire en tijdloze raambekleding

Gordijnen zijn een bekende en vaak gekozen raambekleding. De verduisterende Gordijnen zijn warm, isolerend en vooral donker. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei stoffen en kleuren. Het is mogelijk om ze te combineren met elektrische gordijnrails. Deze raambekleding kan desgewenst bestuurd worden via een app op je smartphone of tablet. De gordijnen kunnen dan vanuit elke plek en zelfs via spraakopdrachten worden bediend.

Het gebruiken van gordijnen

Waarvoor kan deze raambekleding worden? Met gordijnen kan het zonlicht overdag worden buiten gelaten. Gordijnen kunnen gebruikt worden om een hele kamer te bekleden. Bovendien kunnen ze gebruikt worden om bijvoorbeeld slaapkamers te verduisteren. Dankzij hun isolerende werking wordt in de zomer de hitte en in de winter de kou buiten gehouden. Met gordijnen wordt er ook extra sfeer in je interieur gecreëerd.  Bovendien verdelen gordijnen de akoestiek in een kamer.

Ramen verduisteren

Met gordijnen kunnen, zoals al eerder opgemerkt, ramen worden verduisterd. Je kunt dan heerlijk slapen in een verduisterde kamer. Verduisterende gordijnen op maat zijn dikker van stof.  Voor een optimale verduisterende werking kunnen deze gordijnen vaak besteld worden met een verduisterende voering. Uiteraard zijn deze gordijnen in veel kleuren leverbaar. Je kunt deze gordijnen combineren met houten jaloezieën. Je hebt dan ‘s nachts een verduisterde kamer en overdag voldoende lichtinval. Bovendien geven de houten jaloezieën extra sfeer aan de kamer.

Trend: velours gordijnen

Het Franse woord voor fluweel is velours. In de jaren 90 waren velours gordijnen enorm populair. Ze zijn even uit beeld verdwenen, maar tegenwoordig zijn ze weer erg populair.  Ze zijn de trend op veel woonbeurzen. Populaire kleuren zijn emerald groen, poeder roze en nachtblauw. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere kleur. Je vindt ongetwijfeld een kleur die perfect past bij jouw interieur. Met velours gordijnen voeg je veel sfeer toe aan het interieur. Ze hebben een bijzonder uiterlijk en zijn bijzonder sfeervol. Natuurlijk kunnen ze goed gecombineerd worden met een andere raambekleding. Je kunt ze bijvoorbeeld combineren met je huidige vitrage, Door deze combinatie van raambekleding heb je voortaan zowel genoeg privacy als genoeg verduistering. Je kunt velours gordijnen kant en klaar kopen. Aangeraden wordt echter om te kiezen voor maatwerk. Maatwerk is tegenwoordig niet meer zo duur. Na ontvangst van de gordijnen kunnen ze eenvoudig worden opgehangen aan in de rail. Je kunt direct van de velours gordijnen genieten.

More Stories
Kleine veranderingen in levensstijl die u moet aanbrengen om puistjes te voorkomen