Indonesische aandelen dalen met 5% omdat hoofdstad Jakarta van plan is om de gedeeltelijke blokkering van het coronavirus te herstellen

Indonesische aandelen daalden donderdag met meer dan 5% tot hun laagste niveau in bijna drie maanden na een aankondiging dat de hoofdstad Jakarta de gedeeltelijke lockdown-maatregelen zal herstellen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

De daling van de benchmark Jakarta Composite Index stond in contrast met de winsten op de meeste markten in Azië-Pacific. De index was dit jaar ook een van de slechtst presterende in de regio tot nu toe, met een daling van meer dan 22% vanaf de afsluiting van donderdag, vergeleken met een stijging van ongeveer 1% in de MSCI All Country Asia ex-Japan Index.

De daling van donderdag kwam een ​​dag nadat de gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, zei dat hij vanaf aanstaande maandag opnieuw grootschalige mobiliteitsbeperkingen zal instellen, aangezien een toename van Covid-19-gevallen het gezondheidssysteem van de stad dreigt te overweldigen, meldde Reuters. Jakarta werd vanaf april gedeeltelijk afgesloten, maar de maatregelen werden vanaf juni versoepeld.

Beperkingen die zullen worden hersteld, zullen vergelijkbaar zijn met de beperkingen die eerder werden opgelegd, zoals het tijdelijk sluiten van kantoren behalve voor “essentiële” sectoren, het beperken van het openbaar vervoer en het verbieden van dineren in restaurants.

Jakarta, een stad met meer dan 10 miljoen mensen, was het epicentrum van de uitbraak van Covid-19 in Indonesië en is verantwoordelijk voor bijna een kwart van de cumulatieve infecties van het land. De stad meldde het grootste deel van deze maand meer dan 1.000 dagelijkse nieuwe gevallen, volgens gegevens van de overheid.

Het aantal cumulatieve gerapporteerde gevallen van meer dan 200.000 in Indonesië is het op één na hoogste in Zuidoost-Azië, na de Filippijnen, maar het dodental van het land van meer dan 8.000 is het grootste van de regio, volgens gegevens die zijn verzameld door de Johns Hopkins University.

More Stories
Paradise Hopping