Kleine veranderingen in levensstijl die u moet aanbrengen om puistjes te voorkomen

Als je net als ik bent, loopt je badkamerkastje over van een leger aan acne-bestrijdende oliën, maskers en vlekbehandelingen. Maar er is meer nodig dan salicylzuur en klei om de strijd tegen puistjes te winnen.

1. Voeg meer gezonde vetten toe aan uw dieet

Het is niet langer een schok om te horen dat goede vetten de sleutel zijn tot een gezond voedingspatroon. Maar ze spelen ook een grote rol in de gezondheid van uw huid. Het is belangrijk om veel omega-3 uit voedingsmiddelen zoals vis en noten in uw dieet op te nemen, omdat het de cellulaire eliminatie van afvalstoffen ondersteunt.

2. Stap in je probiotica

Als je niet al een probioticum op de reg zet (of elke dag yoghurt eet als ontbijt), overweeg het dan voor je huid. Het eten van probiotica en het handhaven van een gezonde bacteriebalans kan ook uw huid aantasten.

3. Drink constant water

Gehydrateerd blijven is het antwoord op veel problemen, van hoofdpijn tot lage energieniveaus. En het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huid voldoende wordt gevoed om puistjes te bestrijden. Veel water drinken is essentieel, omdat het helpt om gifstoffen weg te spoelen en je huid van binnenuit te hydrateren.

4. Pas regelmatig een zweetsessie aan

Sporten is een bewezen manier om je lichaam te ontgiften, dus dat valt samen met het feit dat het helpt bij de glans van je huid. Oefening helpt bij het verminderen van stress, een factor die acne veroorzaakt, en verhoogt de bloedstroom, waardoor cellen worden geoxygeneerd en hun natuurlijke detoxproces wordt gestimuleerd.

More Stories
Goedkope bestemmingen in Azië om te bezoeken in 2021