TikTok verwerpt het bod van Microsoft om elf uur

Microsoft heeft gezegd dat zijn aanbod om de Amerikaanse activiteiten van de enorm populaire app TikTok voor het delen van video’s te kopen, is afgewezen, waardoor Oracle de weg vrijmaakt om een ​​last-minute deal te sluiten.

De Amerikaanse president Donald Trump gaf 15 september een deadline voor de verkoop of sluiting van de Chinese app.

De regering-Trump beweert dat TikTok en andere Chinese apps bedreigingen voor de nationale veiligheid zijn.

Microsoft en Oracle leidden de race om TikTok te kopen van het Chinese ByteDance.

TikTok is een enorm populaire app voor het delen van video’s – die wereldwijd 2 miljard keer is gedownload – waar mensen clips van 15 seconden maken en uploaden.

The Wall Street Journal en Reuters meldden dat Oracle, dat databasetechnologie en cloudsystemen aan bedrijven verkoopt, de biedoorlog had gewonnen, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.

Eerdere rapporten zeiden dat Oracle serieus overwoog om TikTok-bedrijven in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland over te nemen met investeringsmaatschappijen, waaronder General Atlantic en Sequoia Capital.

Een TikTok-woordvoerder vertelde de BBC dat het bedrijf “geen commentaar gaf op de ontwikkeling van Microsoft, noch op de Oracle-speculatie”.

Wat zei Microsoft?

Op zondag kondigde Microsoft aan dat “ByteDance ons vandaag laat weten dat ze de Amerikaanse activiteiten van TikTok niet aan Microsoft zouden verkopen. We zijn ervan overtuigd dat ons voorstel goed zou zijn geweest voor de gebruikers van TikTok en tegelijkertijd de nationale veiligheidsbelangen zou beschermen. “

“We kijken er naar uit om te zien hoe de service zich op deze belangrijke gebieden ontwikkelt”, aldus de verklaring.

Dit maakt de weg vrij voor Oracle, waarvan de heer Trump zei dat het “een geweldig bedrijf” zou zijn om de Amerikaanse activiteiten van TikTok vorige maand over te nemen.

Oracle’s voorzitter Larry Ellison is een aanhanger van de heer Trump en hield in februari een inzamelingsevenement voor hem.

Eerder deze maand zei de heer Trump dat de regering een “substantieel deel” van de verkoopprijs van de Amerikaanse eenheid van TikTok zou moeten krijgen als een Amerikaans bedrijf het koopt.

Er is echter enige verwarring over de deadline. Het uitvoerend bevel van de heer Trump gaf een deadline van 20 september. Maar de Amerikaanse president heeft herhaaldelijk gezegd dat de deadline 15 september is.

More Stories
Goedkoopste Afrikaanse landen die u moet bezoeken